Tarhakellokärhö - Clematis integrifolia `Arabella`

Toimitus Kevät 2024

17,90Taimikoko 2l -astiataimi

Tarhakellokärhö - Clematis integrifolia `Arabella`

Korkeus 1,5.2m. Tämä lajike on tullut lyhyessä ajassa yhdeksi maailman arvostetuimmista kärhöistä. Matala lajike polveutuu ruohovartisesta kellokärhöstä ja isokukkaisesta jalokärhöstä. `Arabella` kukkii heinä-elokuun vaihteesta syksyyn. Suuret violetinsiniset kukat. Sopii myös hyvin maanpeitekasviksi aurinkoiselle paikalle. Vyöhyke 1-5

Istutetaan 15cm syvyyteen. Versot leikataan alas 25cm korkeudelta syksyllä tai keväällä. Kasvi on hyvä suojata talveksi.

Kärhöt (Clematis) menestyvät lämpimällä itä- tai länsiseinustalla tai istutettuina puiden ja pensaiden juurelle tai pilarissa kukkien joukossa. Kärhö voi myös peittää maata tai kasvaa ruukussa. Istuta auringon paahteessa taimien eteen matalia pensaita tai perennoja, jotta juuristo pysyy riittävän viileänä.

Kasvualustan tulee olla runsasmultainen ja hikevä sekä vähintään 60 cm syvä seinustalla ja 40 cm syvä avomaalla.

Istuta kärhöt entiseen syvyyteen, paitsi loisto- eli jalokärhöt sekä lyhty- ja kello-/tiukukärhöt, joiden juurenniska tulee 15–20 cm maanpinnan alle. Näin niiden kylmänarka paksu juuristo on suojassa pakkasilta. Kannattaa myös sekoittaa istutuskuopan pintamultaan reilusti hiekkaa, joka suojaa lakastumistaudeilta.

Tuotantomaa Puola

Tuotteen lisätiedot


Suosittelemme myös


Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös


Selaa myös nämä tuoteryhmät: Köynnökset, Kärhöt, Taimet