Köynnös- ja maanpeiteruusut

 

 

koeynnoesruusut

 

Köynnösruusujen rennot ja pitkät versot tulee tukea kehikkoon tai muuta tukea vasten. Istuta köynnösruusut aurinkoiselle ja suojaisalle paikalle. Kasvualustan syvyys 50-60cm. Jalonnuskohta tulee vähintään 20cm syvyyteen. Talvisuojaus arimmille lajikkeille. Ilman suurempaa suojausta pärjäävät esim. Pohjantähti, William Baffin, John Davis ja John Cabot.

Maanpeiteruusut ovat rentokasvuisia ruusuja, jotka sopivat hyvin istutusten reunuskasveiksi tai omaksi ryhmäkseen. Monet niistä sopivat hyvin myös ruukussa kasvatettavaksi. Istutusohjeet kuten muillakin ryhmäruusuilla.

Ravinteilla saat ruususi kukoistamaan. Suosittelemme ruusuille esimerkiksi pitkävaikutteista luujauhoa.


Näytä yhdellä sivulla
Lajitteluperuste:

Kanadalainen ruusu - Rosa 'John Davis' C3

Kanadalainen ruusu 'John Davis' on terve ja kaunis pensas-/köynnösruusu. Kukkii koko kesän vaaaleanpunaisilla kerrotuilla miedosti tuoksuvilla kukilla. Vanhanajanruusua muistuttavat upeat kukat ovat suuria.

17,60
Toimitus Kevät 2024

Köynnösruusu - Rosa `New Dawn` C3

Köynnösruusu `New Dawn` on meidän oloissamme ensimmäisenä köynnösruusujen kymmenen kärjen listalla. Kukinta runsas ja uusiutuva. Melko suuret vaaleanpunaiset kukat.

14,60
Toimitus Kevät 2024

Maanpeiteruusu - Rosa `White Fairy` C2

Maanpeittoruusu `White Fairy`:lla on runsaasti pieniä valkoisia kukkia heinäkuusta pitkälle syksyyn. Sopii myös ruukkuistutuksiin.

14,50
Toimitus Kevät 2024

Maanpeiteruusu - Rosa `The Fairy` C2

Maanpeiteruusu `The Fairy` on runsaskukkainen ja peittävä vaaleanpunainen maankateruusu. Erittäin suosittu pohjoismaissa, missä arvostetaan talvenkestävyyttä. Kukinta jatkuu pitkään.

14,50
Toimitus Kevät 2024

Kanadalainen ruusu - Rosa 'William Baffin' C3

Kanadalainen ruusu 'William Baffin' on ehkä talvenkestävin köynnösruusu meidän oloihimme. Kukkii puolikerrotuilla tuoksuvilla ruusunpunaisilla kukilla heinäkuusta pitkälle syksyyn. Terve ja säänkestävä lajike. 

17,60
Toimitus Kevät 2024

Kanadalainen ruusu - Rosa `Morden Snowbeauty` C3

Kanadalainen ruusu 'Morden Snowbeauty' on matala ja leveäkasvuinen valkokukallinen ruusu. Puolikerrotut kukat ovat jopa 10cm leveitä. Kukkii miltei tauotta kesäkuusta syksyyn.

17,60
Toimitus Kevät 2024

Köynnösruusu - Rosa `Paul`s Scarlet Climber` C2

Köynnösruusu Paul`s Scarlet Climberin helakanpunaiset, puolikerrannaiset kukat säilyttävät värinsä koko kukinnan ajan. Kukat ovat erittäin säänkestäviä.

17,60
Toimitus Kevät 2024

Köynnösruusu - Rosa `Flammentanz´

Köynnösruusu `Flammentanz´ on ilmastollisen kestävyytensä vuoksi meillä Suomessa erittäin arvostettu. Kookkaat, suurissa tertuissa olevat kukat ovat kirkkaan verenpunaisia. 

19,90
Toimitus Kevät 2024

Köynnösruusu - Rosa `Perennial Blue`

Jatkuvakukintoinen köynnösruusu.

38,00
Toimitus Kevät 2024

Köynnösruusu - Rosa `Pohjantähti`

Köynnösruusu `Pohjantähti` on talvenkestävin köynnösruusu. Sen pienet, valkoiset, puolikerrannaiset ja tuoksuttomat kukat ovat suurissa tertuissa. Kukinta kestää kuukauden.

19,90
Toimitus Kevät 2024

Maanpeiteruusu - Rosa `Swany`

Pitkät, lähes lamoavat oksat ovat valkoisenaan kukkia, jotka ovat tiheään kerrottuja.

17,90
Toimitus Kevät 2024

Maanpeiteruusu - Rosa `Yellow Fairy` C2

Maanpeittoruusu `Yellow Fairy`:lla on runsaasti pieniä keltaisia kukkia heinäkuusta pitkälle syksyyn. Sopii myös ruukkuistutuksiin.

14,50
Toimitus Kevät 2024

Maanpeiteruusu - Rosa `Sommerwind`

Matalakasvuinen maanpeiteruusu jossa on pinkit puolikerrotut kukat. Kukinta kestää heinäkuusta syyskuuhun. Erinomainen lajike myös erilaisiin kukkaistutuksiin, laatikoihin ja etenkin kukka-amppeleihin.

17,90
Toimitus Kevät 2024