Alppiruusu - Rhododendron `Marcel Menard` EXTRA-SUURI

Toimitus Kevät 2024

48,00



Taimikoko 60-80 cm, 12l astiataimi

 

Korkeus 1,2m. Croux & Fils jalostusohjelmasta jo vuodesta 1924 peräisin oleva huomiotaherättävän kaunis lajike. Kukintojen väri purppuranvioletti, jossa toispuoleisesti vaaleanrusehtava läikitys. Niin....jos joku lajike pitää nimetä kauneimmaksi ja oikeastaan "seksikkäimmäksi" - niin kyllähän tämän lajikkeen voittanutta ei ole. Kohtalokkaan voimakkaat värit - kontrastit saavat jokaisen katselijan aina 'Marcel Menardin' kohdalla rhodoryhmässäni hiljentymään.

Alppiruusut pitävät luontaisesti hapahkosta turvepitoisesta ja kosteutta hyvin pidättävästä maaperästä. Varjoisesta tai puolivarjoisesta kasvupaikasta. Menestyvät hyvin myös syväjuuristen puiden aluskasvina, esimerkiksi harvahkossa mäntymetsikössä.

Ne ovat helppohoitoisia kunhan istutat ne puutarhassakin varjoisalle ja tuulensuojaisalle kasvupaikalle. Viihtyvyyttä lisää jokin matala aluskasvi, puunkuorikate tai vaikkapa syksyn lehdet haravoituna juuristoaluelle estämään kosteuden haihtumista ja suojaamaan syvälle menevältä roudalta. Sisä- ja Pohjois- Suomen yleensä runsas lumipeite auttaa niitä talvehtimaan pohjoisessakin.

Tuotantomaa Saksa

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös


Selaa myös nämä tuoteryhmät: Alppiruusut, Elepidootit, Taimet